Wołowina-klasyka smaku
10 października 2019r w naszej szkole miało miejsce wydarzenie poświęcone promocji hodowli bydła (szkolenie dla rolników naszego regionu) oraz propagowaniu potraw z wołowiny.
Młodzież naszej szkoły uczestniczyła w szkoleniu sporządzania hamburgerów i steków wołowych z różnych elementów kulinarnych. Uczniowie klasy IV i III technikum żywienia i usług gastronomicznych, pod bacznym okiem właściciela i szefa kuchni w restauracji Steakhouse w Dębicy, p. Piotra Bassary doskonalili swoje umiejętności w sporządzaniu wybranych dań. Smaczny poczęstunek w postaci hamburgerów otrzymali wszyscy uczniowie ZS CKR w Nowosielcach wraz z nauczycielami. Przybyli na szkolenie rolnicy degustowali steki.
Nad stroną merytoryczną czuwała p. prof. dr hab. inż. Maria Ruda (Zakład Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich) z PWSZ w Krośnie, zaś głównym organizatorem Stowarzyszenie Rolników OSTOJA w Nagórzanach.