Harmonogram przygotowań
Projekt nr POWERVET- 2016 – 1 – PL01 – KA102 – 025262
pt. Nowe doświadczenia zawodowe uczniów ZS CKR Nowosielce – praktyki w Unii Europejskiej
pt. Nowe doświadczenia zawodowe uczniów ZS CKR Nowosielce – praktyki w Unii Europejskiej
HARMONOGRAM PRZYGOTOWAŃ
Moduł I:
Język angielski w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych
Prowadzący: mgr Konrad Widota
Język angielski w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych
Prowadzący: mgr Konrad Widota
Lp. zajęć |
Tematyka | Liczba godzin |
Data, godzina, sala |
1. | Język angielski – zawodowy |
3 | 17 listopad 2016 /czwartek/ godz. 13.30 – 15.45 sala:2 |
2. |
Język angielski – zawodowy |
1 | 23 listopad 2016 /środa/ godz. 13.30 – 14.15 sala:2 |
3. | Język angielski – zawodowy |
3 | 1 grudzień 2016 /czwartek/ godz. 13.30 – 15.45 sala:2 |
4. |
Język angielski – zawodowy |
3 | 15 grudzień 2016 /czwartek/ godz. 13.30 – 15.45 sala: 2 |
W sumie | 10 | |
Obecność na zajęciach obowiązkowa.
Moduł II:
Język angielski w zawodzie technik weterynarii
Prowadzący: mgr Konrad Widota
Lp. zajęć |
Tematyka | Liczba godzin |
Data, godzina, sala |
1. | Język angielski – zawodowy |
1 | 16 listopad 2016 /środa/ godz. 13.30 – 14.15 sala:2 |
2. |
Język angielski – zawodowy |
3 | 24 listopad 2016 /czwartek/ godz. 13.30 – 15.45 sala:2 |
3. | Język angielski – zawodowy |
3 | 8 grudzień 2016 /czwartek/ godz. 13.30 – 15.45 sala:2 |
4. |
Język angielski – zawodowy |
3 | 22 grudzień 2016 /czwartek/ godz. 13.30 – 15.45 sala: 2 |
W sumie | 10 | |
Obecność na zajęciach obowiązkowa.
Moduł III:
Warsztaty integracyjne – przygotowanie pedagogiczne
Prowadzący: mgr Robert Piechocki
Lp. zajęć |
Tematyka | Liczba godzin |
Data, godzina, sala |
1. | Warsztaty integracyjne – grupa I (technik mechanizacji rolnictwa, technik weterynarii, technik urządzeń i systemów energii odnawialnej) |
2 | 23 listopad 2016 /środa/ godz. 13.30 – 15.00 sala: 203 |
2. | Warsztaty integracyjne – grupa II (technik żywienia i usług gastronomicznych) |
2 | 30 listopad 2016 /środa/ godz. 13.30 – 15.00 sala: 203 |
W sumie | 4 | |
Obecność na zajęciach obowiązkowa.
Moduł IV
Carving – kurs zawodowy dla I grupy z technikum żywienia i usług gastronomicznych
Prowadzący: Dariusz Ślusarczyk Food Art
Lp. zajęć |
Tematyka | Liczba godzin |
Data, godzina, sala |
1. | Kurs carvingu | 6 | 8 grudzień 2016 roku /czwartek/ godz. 08.00 – 14.00 sala: świetlica internatu chłopców (możliwa zamiana sal) |
2. | Kurs carvingu | 6 | 9 grudzień 2016 roku /piątek/ godz. 08.00 – 14.00 sala: świetlica internatu chłopców (możliwa zamiana sal) |
W sumie | 12 |
Obecność na zajęciach obowiązkowa.
Moduł V
Warsztaty: Jak pisać reportaż?
Prowadzący: mgr Robert Piechocki
Lp. zajęć | Tematyka | Liczba godzin | Data, godzina, sala |
1. |
Warsztaty: Jak pisać reportaż?
(gr II - technikum żywienia i usług gastronomicznych)
|
2 | 20 grudzień 2016 roku /wtorek/ godz. 13.30 – 15.00 sala: 203 |
2. | Warsztaty: Jak pisać reportaż? ( gr I - technikum weterynarii, technikum mechanizacji rolnictwa, technikum systemów i urządzeń energetyki odnawialnej) |
2 | 21 grudzień 2016 roku /środa/ godz. 13.30 – 15.00 sala: 203 |
W sumie | 4 |
Obecność na zajęciach obowiązkowa.
Moduł VI
Warsztaty: Zwyczaje i obyczaje w Irlandii
Prowadzący: mgr Konrad Widota
Lp. zajęć | Tematyka | Liczba godzin | Data, godzina, sala |
1. | Warsztaty: Zwyczaje i obyczaje w Irlandii (gr I - technikum mechanizacji rolnictwa, technikum systemów i urządzeń energetyki odnawialnej) |
2 | 11 styczeń 2017 roku /środa/ godz. 13.30 – 15.00 sala: 2 |
2. | Warsztaty: Zwyczaje i obyczaje w Irlandii (gr II - technikum żywienia i usług gastronomicznych) |
2 | 12 styczeń 2017 roku /czwartek/ godz. 13.30 – 15.00 sala: 2 |
W sumie | 4 |
Obecność na zajęciach obowiązkowa. W związku z egzaminami zawodowymi możliwa zamiana sal.
Moduł VII
Warsztaty: Kurs zawodowy dla uczniów technikum urządzeń i systemów energetyki odnawialnej
Prowadzący: mgr Krzysztof Skoczołek
Obecność na zajęciach obowiązkowa.
Moduł VIII
Język angielski zawodowy dla uczniów technikum mechanizacji rolnictwa oraz technikum systemów oraz urządzeń energetyki odnawialnej
Prowadzący: mgr Konrad Widota
Obecność na zajęciach obowiązkowa.
Moduł IX
Kurs pierwszej pomocy
Prowadzący: mgr Marcin Turek
Obecność na zajęciach obowiązkowa.
Moduł X
Zajęcia dla uczniów technikum weterynarii
Prowadzący: lek. wet. Stanisław Kaczor
Obecność na zajęciach obowiązkowa.
Moduł XI
Kurs zawodowy dla uczniów mechanizacji rolnictwa
Prowadzący: mgr inż. Andrzej Adamski
Obecność na zajęciach obowiązkowa.
Moduł XII
Instrukcja: bezpieczny pobyt na praktyce zagranicznej
Prowadzący: mgr Robert Piechocki
Obecność na zajęciach obowiązkowa.
Moduł IV – cd
Carving – kurs zawodowy dla II grupy z technikum żywienia i usług gastronomicznych
Prowadzący: Dariusz Ślusarczyk Food Art
Obecność na zajęciach obowiązkowa.
Moduł VII
Warsztaty: Kurs zawodowy dla uczniów technikum urządzeń i systemów energetyki odnawialnej
Prowadzący: mgr Krzysztof Skoczołek
Lp. zajęć |
Tematyka | Liczba godzin | Data, godzina, sala |
1. | Elektroniczne urządzenia pomiarowe, budowa i zastosowanie - wiadomości ogólne. |
2 | 30 styczeń 2017 roku /poniedziałek/ godz. 13.30 – 15.00 sala: 16 |
2. | Wykonywanie pomiarów i wyznaczanie odcinków prostych za pomocą poziomicy laserowej pod uchwyty mocujące ruraż oraz urządzenia energetyki odnawialnej. | 3 | 31 styczeń 2017 roku /wtorek/ godz. 13.30 – 15.45 sala: 16 |
3. | Praktyczne zastosowanie urządzeń pomiarowo -kontrolnych przy montażu systemów i urządzeń energetyki odnawialnej | 3 | 1 luty 2017 roku /środa/ godz. 13.30 – 15.45 sala: 16 |
W sumie | 8 |
Obecność na zajęciach obowiązkowa.
Moduł VIII
Język angielski zawodowy dla uczniów technikum mechanizacji rolnictwa oraz technikum systemów oraz urządzeń energetyki odnawialnej
Prowadzący: mgr Konrad Widota
Lp. zajęć | Tematyka | Liczba godzin | Data, godzina, sala |
1. | Język angielski zawodowy | 3 | 2 luty 2017 roku /czwartek/ godz. 13.30 – 15.45 sala: 2 |
2. | Język angielski zawodowy | 2 | 8 luty 2017 roku /środa/ godz. 13.30 – 15.00 sala: 2 |
3. | Język angielski zawodowy | 3 | 9 luty 2017 roku /czwartek/ godz. 13.30 – 15.45 sala: 2 |
4. | Język angielski zawodowy | 2 | 14 luty 2017roku /środa/ godz. 13.30 – 15.00 sala: 2 |
W sumie | 10 |
Obecność na zajęciach obowiązkowa.
Moduł IX
Kurs pierwszej pomocy
Prowadzący: mgr Marcin Turek
Lp. zajęć |
Tematyka | Liczba godzin | Data, godzina, sala |
1. | Kurs pierwszej pomocy /grupa 2– technikum żywienia i usług gastronomicznych/ |
3 | 7 luty 2017 roku /wtorek/ godz. 12.30 – 14.45 sala: 103 |
2. | Kurs pierwszej pomocy /grupa 1- technikum weterynarii, mechanizacji rolnictwa, systemów i urządzeń energetyki odnawialnej/ |
3 | 14 luty 2017 roku /wtorek/ godz. 12.30 – 14.45 sala: 103 |
W sumie | 6 |
Obecność na zajęciach obowiązkowa.
Moduł X
Zajęcia dla uczniów technikum weterynarii
Prowadzący: lek. wet. Stanisław Kaczor
Lp. zajęć | Tematyka | Liczba godzin | Data, godzina, sala |
1. | Zajęcia w lecznicy VetMedic, Sanok ul. Opłotki 4, prowadzący lek. wet. Tomasz Grabowski | 3 | 13 luty 2017 roku /poniedziałek/ godz. 11.00 – 13.00 |
W sumie | 3 |
Obecność na zajęciach obowiązkowa.
Moduł XI
Kurs zawodowy dla uczniów mechanizacji rolnictwa
Prowadzący: mgr inż. Andrzej Adamski
Lp. zajęć | Tematyka | Liczba godzin | Data, godzina, sala |
1. | Kurs zawodowy dla uczniów mechanizacji rolnictwa | 3 | 20 luty 2017 roku /poniedziałek/ godz. 14.00 sala 12 |
2 | Kurs zawodowy dla uczniów mechanizacji rolnictwa | 3 | 21 luty 2017 roku /wtorek/ godz. 14.00 sala 12 |
3 | Kurs zawodowy dla uczniów mechanizacji rolnictwa | 3 | 22 luty 2017 roku /środa/ godz. 14.00 sala 12 |
W sumie | 9 |
Obecność na zajęciach obowiązkowa.
Moduł XII
Instrukcja: bezpieczny pobyt na praktyce zagranicznej
Prowadzący: mgr Robert Piechocki
Lp. zajęć | Tematyka | Liczba godzin | Data, godzina, sala |
1. | Grupa I | 2 | luty 2017 roku, spotkanie z uczniami oraz rodzicami w dniu podpisania umowy, sala 203 |
2. | Grupa II | 2 | sierpień 2017 roku, spotkanie z uczniami oraz rodzicami w dniu podpisania umowy, sala 203 |
W sumie | 4 |
Obecność na zajęciach obowiązkowa.
Moduł IV – cd
Carving – kurs zawodowy dla II grupy z technikum żywienia i usług gastronomicznych
Prowadzący: Dariusz Ślusarczyk Food Art
Lp. zajęć | Tematyka | Liczba godzin | Data, godzina, sala |
1. | Kurs carvingu | 6 | 6 kwiecień 2017 roku /czwartek/ godz. 08.00 – 14.00 sala: 15 |
2. | Kurs carvingu | 6 | 7 kwiecień 2017 roku /piątek/ godz. 08.00 – 14.00 sala: 15 |
W sumie | 12 |
Obecność na zajęciach obowiązkowa.