III edycja Ogólnopolskiego Międzyszkolnego Konkursu Kulinarnego: Smaki wsi.
W dniach 08-10 maja 2014 roku w ZSCKR w Karolewie odbyła się III edycja Ogólnopolskiego Międzyszkolnego Konkursu Kulinarnego: Smaki wsi. W zmaganiach konkursowych uczestniczyło 21 drużyn z całego kraju. ZSCKR Nowosielce reprezentowali uczniowie klasy 1 technikum żywienia i usług gastronomicznych: Sylwia Bieleń oraz Tomasz Żywicki.
Hasłem tegorocznego konkursu były: potrawy półmięsne z wiejskiej chaty. Nasi uczniowie z tej okazji przygotowali potrawę pt. Przysmak Bieszczadzki – Pierożki Huculskie, za które otrzymali wyróżnienie. Zawodom towarzyszyły imprezy integracyjne min.: rejs statkiem po jeziorach mazurskich i zwiedzanie parku miniatur w Gierłoży.
Gratulujemy i liczymy na kolejne sukcesy.
Małgorzata Bienia