III edycja Ogólnopolskiego Międzyszkolnego Konkursu Kulinarnego: Smaki wsi.

  • 21 maja 2014 00:00

W dniach 08-10 maja 2014 roku w ZSCKR w Karolewie odbyła się  III edycja Ogólnopolskiego Międzyszkolnego Konkursu Kulinarnego: Smaki wsi. W zmaganiach konkursowych uczestniczyło 21 drużyn z całego kraju. ZSCKR Nowosielce reprezentowali uczniowie klasy 1 technikum żywienia  i usług gastronomicznych: Sylwia Bieleń oraz Tomasz Żywicki.

Hasłem tegorocznego konkursu były: potrawy półmięsne z wiejskiej chaty. Nasi uczniowie z tej okazji przygotowali potrawę pt. Przysmak Bieszczadzki – Pierożki Huculskie, za które otrzymali wyróżnienie. Zawodom towarzyszyły imprezy integracyjne min.: rejs statkiem po jeziorach mazurskich i zwiedzanie parku miniatur w Gierłoży.

Gratulujemy i liczymy na kolejne sukcesy.

Małgorzata Bienia