XIII Europejski Konkurs Kulinarny EKOLOGIA 2018
W dniach 7-8 grudnia w Jasionce odbył się XIII Europejski Konkurs Kulinarny EKOLOGIA 2018 zorganizowany przez Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie oraz Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego. Celem konkursu było nie tylko pobudzenie zainteresowań europejską sztuką kulinarną, propagowanie surowców naturalnych i tradycyjnych metod produkcji ale przede wszystkim konfrontacja możliwości i osiągnięć uczniów ze szkół o tym samym profilu kształcenia z kraju i z zagranicy. Szkoła była reprezentowana przez: Sabinę Jaworską i Justynę Baran z klasy III technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Uczennice przygotowały: ,,Roladki z polędwicy wieprzowej z sosem żurawinowym podane z puree z ziemniaków słodkich, sałatą ze szpinaku, orzeszków ziemnych i musem pietruszkowym oraz deser. Nasza reprezentacja ukończyła konkurs z wyróżnieniem.