Aktualności Konkurs kulinarny "Zboża najwyższej jakości - Powrót do zbóż pradawnych"

Konkurs kulinarny "Zboża najwyższej jakości - Powrót do zbóż pradawnych"

  • 14 marca 2025 09:49

12 marca w Zespole Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju odbyła się kolejna  edycja konkursu kulinarnego "Zboża najwyższej jakości - Powrót do zbóż pradawnych" 

Przedmiotem konkursu było wykonanie:

• zupy, dania głównego z mięsem i dodatkami, deseru lub przystawki  z wykorzystaniem surowców ze zbóż pradawnych

• wypiek  3 chlebów i 20 szt. bułek z mąki ze zbóż pradawnych

Naszą szkołę reprezentowały dwa zespoły:

Kucharzy: Oliwia Łuszcz i Nikola Płoska z  III PT

Piekarzy: Justyna Majka z III PT i Agnieszka Sobolak z II AB

Nasze uczennice zajęły III miejsce. Gratulujemy !!!