Wołowina-klasyka smaku
2019-10-22 14:58:33


10 października 2019r w naszej szkole miało miejsce wydarzenie poświęcone promocji hodowli bydła (szkolenie dla rolników naszego regionu) oraz propagowaniu potraw z wołowiny.

 
Młodzież naszej szkoły uczestniczyła w szkoleniu sporządzania hamburgerów i steków wołowych z różnych elementów kulinarnych. Uczniowie klasy IV i III technikum żywienia i usług gastronomicznych, pod bacznym okiem właściciela i szefa kuchni w restauracji Steakhouse w Dębicy, p. Piotra Bassary doskonalili swoje umiejętności w sporządzaniu wybranych dań. Smaczny poczęstunek w postaci hamburgerów otrzymali wszyscy uczniowie ZS CKR w Nowosielcach wraz z nauczycielami. Przybyli na szkolenie rolnicy degustowali steki.
 
Nad stroną merytoryczną czuwała p. prof. dr hab. inż. Maria Ruda (Zakład Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich) z PWSZ w Krośnie, zaś głównym organizatorem Stowarzyszenie Rolników OSTOJA w Nagórzanach.
 

 

Czytano: 232 razy
Nowe zasady dotyczące cookies W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.
[zamknij]