Dodano 2019-07-07 12:36:14 przez Agata Pastuszek
Obrazek
W tym roku czas wakacji w ZS CKR w Nowosielcach wiąże się z realizacją projektu Erasmus+,  nr  2018-1-PL01-KA102-049148 , pod nazwą Jesteśmy aktywni - irlandzkie praktyki uczniów ZS CKR w Nowosielcach drogą do kariery zawodowej. 29 czerwca z Irlandii wróciła pierwsza grupa praktykantów ( 20 osób), a już wkrótce do Sligo wyjedzie II grupa ( 20 osób) oraz dodatkowo III grupa uda się do Drezna ( 10 osób).
Więcej - reszta treści dotyczących aktualności
Dodano 2019-07-02 11:54:03 przez Agata Pastuszek
Obrazek
W środę, 19 czerwca, zakończył się rok szkolny  2018/2019. W trakcie zakończenia roku szkolnego wręczono świadectwa. Nie brakowało wyróżniających się świadectw z tzw. czerwonym paskiem. Świadectwa z czerwonym paskiem otrzymali: Mateusz Harabasz średnia ocen 5,27 stypendysta na rok szkolny 2019/2020, Paula Sidorska średnia ocen 5,20, Katarzyna Giebułtowska średnia ocen 5,13 stypendysta w roku szkolnym 2018/2019 Prezesa Rady Ministrów oraz Daniela Makara średnia ocen 5,0. Po raz kolejny klasa III LT Technikum Weterynarii uzyskała najwyższą średnią ocen w szkole.
Więcej - reszta treści dotyczących aktualności
Dodano 2019-05-28 14:02:43 przez Agata Pastuszek
Obrazek
Polsko – Niemiecka Współpraca Młodzieży z siedzibą w Poczdamie w ramach programu „Razem osiągniemy więcej. Teraz zawodowo” była organizatorem warsztatów ogrodniczych, które odbywały się w dniach 13 – 23 maja 2019 roku w Bad Muskau (na terenie Niemiec) oraz w leżącej na terenie naszego kraju – Morawie (okolice Wałbrzycha). Wzięła w nim udział grupa uczniów Technikum Architektury Krajobrazu oraz szkoły ogrodniczej w Berlinie. 
Więcej - reszta treści dotyczących aktualności
Dodano 2019-05-27 16:03:56 przez Agata Pastuszek
Obrazek
W dniu 24 maja 2019 r. w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Karolewie koło Kętrzyna odbyła się ósma edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Smaki Wsi”. Do walki o statuetkę Złotej Patelni przystąpiło 18 szkolnych drużyn z całej Polski. Tematem zmagań tegorocznej edycji konkursu były „Podroby na polskim stole”.
Więcej - reszta treści dotyczących aktualności
Dodano 2019-05-27 15:37:14 przez Agata Pastuszek
Obrazek
14 maja 2019 r w ZS CKR w Nowosielcach odbył się konkursu gastronomiczny „Mini Chef Cook”. Tematem przewodnim zmagań uczestników były: „Tradycyjne smaki podkarpackiej kuchni –  Desery na Dworskim stole”. Konkurs współorganizowany był z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa – OT w Rzeszowie. Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Ekologicznych „Polska Ekologia”. Konkurs był pod honorowym patronatem przewodniczącego Sejmiku Województwa Podkarpackiego.
Więcej - reszta treści dotyczących aktualności

strony:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ->

Nowe zasady dotyczące cookies W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.
[zamknij]