Obrazek
30 maja 2018r w ZS CKR w Nowosielcach odbył się konkursu gastronomiczny „Mini Chef Cook”. Tematem przewodnim zmagań uczestników były: „Tradycyjne smaki podkarpackiej kuchni” –  Zupy na chłopskim stole”. Konkurs współorganizowany był z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa – OT w Rzeszowie. 
Obrazek
W dniu 23 maja 2018r. grupa młodzieży naszej szkoły w ramach projektu „ Nowa jakość kształcenia ogólnego w ZSCKR w Nowosielcach” uczestniczyła w zajęciach terenowych odbywających się w Magurskim Parku Narodowym. Uczniowie zapoznali się  florą i fauną MPN, zwiedzili muzeum oraz uczestniczyli w warsztatach dotyczących monitoringu zwierząt.
Obrazek
W ramach projektu „Nowa jakość kształcenia ogólnego w ZSCKR w Nowosielcach” w dniach 13 – 15.05.2018r. odbyła się wycieczka do Centrum Nauki Kopernika w Warszawie. Młodzież miała możliwość przeprowadzenia samodzielnych doświadczeń na interaktywnych wystawach oraz aktywnie uczestniczyła w laboratoriach z biologii, chemii, fizyki i robotyki. Dodatkową atrakcją dla młodzieży było zwiedzanie zoo, Starego Miasta oraz podziwianie panoramy Warszawy z tarasu widokowego w Pałacu Kultury i Nauki. 
Obrazek
W dniu 18 maja 2018 r. w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Karolewie koło Kętrzyna odbyła się siódma edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Smaki Wsi”. Do walki o statuetkę Złotej Patelni przystąpiło 22 szkolnych drużyn z całej Polski. Tematem zmagań tegorocznej edycji konkursu były „Zupy na polskim stole” – edycja specjalna w związku z obchodami „Roku dla Niepodległej”. 
Nowe zasady dotyczące cookies W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.
[zamknij]