Targi HoReCa/GASTROFOOD 2018
2018-12-06 20:39:47

W dniu 9 listopada 2018 roku 46 uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych wraz z opiekunami Anetą Bachtą, Małgorzatą Bienia i Agnieszką Wiśniewską mieli okazję zwiedzić Krakowskie Targi Hotelarsko–Gastronomiczne HoReCe/GASTROFOOD 2018.

Są to największe jesienne targi tej branży w Polsce. Co roku na powierzchni ponad 7 tys. m2 spotyka się w Krakowie blisko 300 wystawców z kraju i zagranicy. Na targach prezentowana jest pełna oferta wyposażenia dla restauracji, barów, kawiarni, cukierni, stołówek, pizzerii oraz hoteli i innych obiektów noclegowych, a także artykuły spożywcze i napoje dla gastronomii. Swoją ofertę turystyczną prezentują również biura podróży.

Podczas targów uczniowie mieli możliwość obejrzenia profesjonalnych pokazów w zakresie sztuki kulinarnej m.in. pokaz „Ameryka od Kuchni” wariacje na temat kuchni amerykańskiej w wykonaniu znanych szefów kuchni z Polski i zagranicy, a także dyskusje na temat: KUCHARZ ARTYSTA – KELNER SPRZEDAWCA: Jak sprawić, by Pracownicy doprowadzili Cię do gastronomicznego sukcesu? oraz dyskusja „Jak skutecznie zredukować koszty energii elektrycznej i cieplnej, w perspektywie rosnących cen energii na rynku”.

 

Czytano: 2284 razy
Nowe zasady dotyczące cookies W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.
[zamknij]